Чому варто додати грейпфрут у свій раціон
Грейпфрут – смачний і освіжаючий цитрус, багатий на поживні речовини і має численні переваги для здоров’я.
Грейпфрути допомагають спалювати жири і регулювати рівень цукру в крові, що робить їх чудовим продуктом для схуднення. Адже вони прискорюють метаболізм. Високий вміст клітковини у грейпфруті допомагає підтримувати здорове травлення. Так як харчові волокна добре насичують, вживаючи грейпфрут щодня, ви уникнете переїдання і збережете фігуру. А низька калорійність продукту у цьому допоможе.
Ці смачні плоди багаті вітаміном C і антиоксидантами, захищають організм від вірусів і запалень.
Антиоксиданти, що містяться в грейпфруті, такі як лікопін та флавоноїди, можуть допомогти захистити від руйнівної дії вільних радикалів та знизити негативний вплив на організм зовнішніх факторів.
Грейпи освіжають і тонізують — їхній яскравий смак та ефірні олії допомагають бадьорості, покращують настрій і знижують стрес.
Незважаючи на величезну кількість корисних і поживних властивостей цього фрукта, у грейпфрута є і протипоказання у використанні.
Не варто їсти грейпфрут тим, хто приймає лікарські препарати для зниження холестерину, а також при вживанні ліків, які регулюють кров'яний тиск. Ферменти грейпфрута можуть нейтралізувати дію ліків. Велика кількість кислоти у фрукті також руйнівно діє на зубну емаль. Не можна їсти грейпфрут при проблемах з печінкою, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Кислоти фрукта можуть викликати загострення проблем з ШКТ. У декого цей фрукт може викликати алергію.
Грейпфрути корисні. Але споживати їх треба з розумом!
Мітки: грейпфрут протипоказання, грейпфрут користь