Голубці з рисом та фаршем
- Капуста білокачанна - 1 шт.
- Фарш з м'яса - 700 г
- Рис - 0,5 ст.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сметана - 200 г
- Томатна паста - 1 ч. л.
- Олія - 40 г
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сіль - за смаком
Капусту розібрати на листя та посолити. Залити окропом листя, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин.
Промитий рис відварити у підсоленій воді до напівготовності, відкинути його на друшляк і промити холодною водою.
Моркву очистити й натерти на великій тертці. Цибулю почистити, нарізати кубиками.
На розігріту сковороду налити олію та зробити засмажку з цибулі та моркви.
У фарш додати рис, посолити й поперчити. Потім додати засмажку та дрібно нарізану зелень. Добре перемішати.
На підготовлені листки капусти покласти невелику кількість фаршу й загорнути у вигляді конверта. Скласти у казанок.
Для соусу до сметани та томатної пасти додати кип'яченої води, посолити.
Залити голубці соусом. Тушкувати їх при слабкому кипінні близько години. Смачного!