Суп-пюре з гарбуза.

 

  Гарбуз є універсальним овочем у кулінарії, з якого готують безліч як солодких, так і солоних страв. Його додають у каші, супи-пюре, запіканки, начинки для пирогів, а також у випічку. Гарбуз можна запікати, тушкувати, варити і навіть їсти сирим, використовуючи його як основний інгредієнт або додаток до інших продуктів, фруктів та спецій.

Мариновані помідори під капронову кришку.

Помідори консервовані.

 Рецептів консервування томатів існує безліч. Їх квасять, маринують, в'ялять, використовують у салатах, роблять з них сік, соуси, кетчупи, заправки, томатну пасту... Пропонуємо простий рецепт дуже смачних помідорів.

Аджика українська.

 

 Аджика — абхазька та грузинська гостра ароматна приправа у вигляді пастоподібної маси з червоного перцю, часнику, пряних трав. В Україні також готують "аджику", але українські господині  дещо переробили цей рецепт під себе і кожного року консервують цю смакоту.

Джаджик - холодний суп з огірками.

 

 Джаджик — це турецький (або грецький) холодний соус-закуска або суп, який готується з йогурту, свіжих огірків, часнику та кропу. Рецепти приготування можуть дещо відрізнятися. Пропонуємо вам один із варіантів.

Закуска з помідорів чері.

 

 Чері – маленькі і надзвичайно смачні та корисні томати. Їх полюбляють гурмани всього світу. Чері мають насичений смак і неймовірну соковитість, а ще містять безліч корисних речовин. З ними можна приготувати багато смачних страв.

Пиріг зі сливами.

сливовий пиріг

 Сливи корисні для здоров'я завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів та клітковини. Вони покращують роботу серцево-судинної системи, нормалізують травлення, зміцнюють імунітет та мають антиоксидантні властивості. Давайте спечемо сливовий пиріг.

Лимонад із базиліку.

 

 Базилік широко використовується у кулінарії як свіжа або сушена пряність, особливо в середземноморській, італійській та азіатській кухнях. Його додають до супів, салатів, м'ясних, рибних та овочевих страв, соусів, маринадів та консервації. А ми зробимо базиліковий лимонад. Знадобиться всього три інгредієнта.

Салат зі смажених баклажанів.

 

 Баклажани корисні для здоров'я завдяки високому вмісту клітковини, вітамінів (зокрема, групи В, С, РР, каротину) та мінералів (калій, залізо, кальцій, магній, натрій, фосфор). Вони можуть позитивно впливати на серцево-судинну систему, знижуючи рівень холестерину, покращуючи кровообіг та допомагаючи регулювати артеріальний тиск. Зараз на полицях магазинів та ринках багато баклажанів по чудовій ціні. Тому саме час частіше їх готувати.

Холодник.

 

 Холодні супи - чудовий варіант для літнього обіду, вони освіжаючі та легкі. Давайте приготуємо холодник. Його ще називають холодним борщем. Готується він на основі буряка, кефіру, сметани або йогурту, з додаванням огірків, зелені та яєць.