Сочники
Знадобиться:
Тісто:
- борошно - 300 г
- вершкове масло - 100 г
- цукор - 100 г
- яйце - 1 шт.
- сметана - 70 г
- розпушувач - 0,5 ч.л.
- щіпка солі
Начинка:
- сир - 350 г
- цукор - 100 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- сметана - 50 г
- білок яйця - 1 шт.
- борошно - 1-2 ст.л
Для змазування сочників перед випіканням знадобиться 1 жовток яйця.
До м'якого масла додати цукор та ротерти вилкою.
Потім додати сіль, сметану, яйце та вимішати до однорідної маси.
Борошно змішати з розпушувачем.
Висипати борошно до рідкої частини тіста і все ретельно змішати. Тісто не потрібно місити довго. Достатньо, щоб всі складові об'єдналися до купи.
Тісто накрити харчовою плівкою та поставити до холодильника на 20-60 хв.
Тепер готуємо начинку. До сиру додаємо цукор, сметану, яєчний білок, ванільний цукор та перемішуємо. Додаємо борошна таку кількість, щоб начинка була в'язкою. Це приблизно 1-2 ст. ложки.
Тепер можна формувати сочники. Дістаємо тісто з холодильника та ділимо його на 12 частин.
З кожної частинки формуємо кульку та розкачуємо її трошки овально. На половинку тіста кладемо 1 чайну ложку сирної начинки.
Накриваємо начинку другою половинко тіста та викладаємо на деко, застелене пергаметом. Так робимо з усіма кульками. Потім сочники потрібно змастити яєчним жовтком.
Сочники ставимо в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо до готовності. Готові сочники можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Мітки: випічка з сиром, сочники з сиром