Бита редиска
Знадобиться:
- редиска - 500 г
- часник - декілька зубчиків
- кріп або петрушка - невеличкий пучечок
- сіль - 1 ч. л.
- олія - 4 ст. л.
- бальзамічний оцет - 2 ст. л.
- цукор - 1 ч. л.
- перець духм'яний за смаком
Редиску помити, обрізати хвостики, підсушити. Кожен плід злегка вдарити кухонним молоточком до утворення тріщин. Скласти в ємність, де будемо її готувати.
Часник і зелень помити, нарізати і відправити до редиски.
Тепер готуємо запрвку. Сіль, олію, цукор, перець та оцет ретельно перемішати.
Редиску полити заправкою, перемішати та поставити на декілька годин в холодильник. Можна на ніч. Маринована бита редиска готова. Смачного!
Цукор для страви можна замінити медом. Замість бальзамічного оцету можна використати яблучний, винний чи інший. Олію беріть на свій смак - у нас гарбузова. Якщо любите - додайте у заправку зернову гірчицю.
Мітки: редиска, закуска