Сирні пончики
Знадобиться:
- сир - 500 г
- яйця - 3 шт.
- цукор - 3 ст. л.
- сіль - пучка
- сода - 1 ч. л.
- борошно - приблизно 8 ст.л
- олія для смаження
Яйця з'єднати з сіллю та цукром
Борошно змішати з содою та додати до яєчно-цукрової маси. Тісто вийде м'яким та липнутиме до рук. Якщо рідкувате - додайте ще борошно. Але і робити його занадто крутим не варто.
Для того щоб легше було формувати пончики, змащуйте руки олією та ліпіть кульки розміром волоського горішка. Розігріваємо олію у сковороді та смажимо пончики. Якщо олії налито достатньо, то пончики самі будуть перевертатися з обсмаженої сторони на сиру.
Готові пончики виймаємо зі сковороди на паперовий рушничок, який вбере в себе зайву олію.
Коли пончики трохи охолонуть, можна посипати їх цукровою пудрою. Смачного!
Смажити пончики потрібно на середньому вогні. Не повністю розігріта олія зробить пончики блідими та занадто масними, а від перегрітої сирні кульки будуть підгорати зверху, а в середині залишаться сирими. Від занадто великої кількості цукру в тісті пончики теж можуть підгоріти. При ліпленні в середину сирної кульки можна покласти вишеньку або декілька родзинок, так буде ще смачніше.
Мітки: пончики, пончики з сиру