Весняний пиріг зі шпинатом та сиром
Знадобиться:
- Листкове (слойоне) тісто - 300 г
- Шпинат - 150 г
- Кріп - 1 пучечок
- Сир твердий - 100 г
- Сир фета - 100 г
- Яйця - 3 шт
- Кунжут
- Часник - 2 зубчика
- Сіль та спеції при потребі
Тісто для пирога легше взяти готове з магазину (у нас бездріжджове), але можна приготувати самостійно. Якщо тісто заморожене, то обов'язково попередньо розморозити.
Шпинат та кріп помити, обсушити, нарізати. Додати 2 яйця та розмішати.
Сюди ж додати натертий сир, подрібнений часник та за бажанням спеції та сіль. Все ретельно перемішати.
Половину тіста розкачати та викласти на неї начинку.
Зверху накрити другою розкачаною половиною тіста. Краї защипнути, зробити косі надрізи по тісту, змазати яйцем та посипати кунжутом.
Духовку розігріти до 180 градусів та спекти пиріг. Часу йде приблизно 20-30 хв.
Смачного!
Якщо не любите часник чи кріп - не додавайте. В начинку можна брати бринзу, кисломолочний сир, плавлений та інші. Надрізи на тісті зверху роблять для виходу зайвої вологи. Шпинат для начинки підходить як свіжий, так і заморожений.
Мітки: шпинатно-сирний пиріг, пиріг з листкового тіста