Сметанне желе з бананом та полуницею
Знадобиться:
- сметана - 350 мл
- цукор - 2 ст.л.
- желатин - 20 г
- кип'ячена вода - 50 г
- полуничне желе - 1 стандартний пакетик (90 г)
- банан - 1 шт.
- свіжа полуниця - 200 г
Желатин замочити в гарячій кип'яченій воді та залишити для набухання. Сметану з'єднати з цукром та розмішати до розчинення цукру. Желатин підігріти до розчинення та ввести у сметану. Розмішати до однорідності. Банан почистити, нарізати невеликими шматочками та розкласти по вазочках чи склянках, в якому буде готуватися желе. Зверху залити сметанним желе. Це буде нижній шар десерту. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Тепер готуємо верхній шар десерту з полуницею. Полуничне желе приготувати по інструкції. Охолодити до кімнатної температури. Помиті та очищені ягоди нарізати шматочками та розкласти на сметанно-бананове желе. Зверху залити полуничним желе. Поставити в холодильник. Коли десерт повністю застигне, можна подавати. Смачного!
Кількість цукру для желе зі сметани можна брати на свій смак. Вводити желатин у сметану потрібно, коли вона буде кімнатної температури. Полуничне желе можна приготувати з полуничного компоту з додаванням желатину. Полуниця в десерті дає приємну освіжаючу кислинку.
Мітки: желе, страви з полуницею, ягідне желе, десерт з полуниці