Курка в кисло-солодкому соусі
Знадобиться:
- куряче філе - 800 г
- яйця - 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль - 6 ч.л.
- кетчуп - 2 ст.л.
- соус "Теріякі" - 2 ст.л.
- сік одного апельсину
- часник - 4 зубчика
- мед - 1 ст.л.
- натертий корінь імбиру - 2 ч.л.
- олія для смаження
- вода - 100 мл
- кунжут
- зелена цибуля
- сіль
Куряче філе нарізати середніми шматочками. Яйця збити з двома чайними ложками крохмалю. Кожен шматочок курки обмокнути у яєчно-крохмальній суміші.
На пательні добре розігріти олію, викласти куряче філе та підсмажити його до золотавої шкоринки.
Підсмажене філе курки викласти на паперовий рушник і приготувати соус. Для цього в сотейник влити кетчуп, воду, "Теріякі", апельсиновий сік, мед. Додати пропущений через прес часник, натертий імбир та сіль.
Все ретельно перемішати та поставити на вогонь. Додати 4 ч.л. крохмалю. Весь час помішуючи соус, довести його до загустіння. Як тільки соус загусне, випати в нього шматочки філе і добре розмішати.
Страву викласти на тарілку і посипати її дрібно нарізаною зеленою цибулею та кунжутом. Смачного!
Мітки: страви з курки