Вареники з полуницею на парі
Знадобиться:
- полуниця - 300 г
- кефір - 350 мл
- цукор - 2 ст.л. та в середину вареника
- сіль - 0,5 ч.л.
- сода - 1 ч.л., погашена оцтом
- борошно - 500 г і на підсипання
Полуницю перебрати, помити, просушити. Дрібні ягоди залишити цілими, решту порізати.
У кефір додати сіль, цукор, погашену соду. Добре розмішати. Поступово додаючи борошно, замісити тісто і дати йому відпочити 5 хвилин.
Потім тісто розкачати, вирізати кружечки, розкласти на них полуницю та трошки присипати цукром.
Зліпити варенички і приготувати їх на парі кожну порцію протягом 6-7 хвилин. Якщо у вас немає пароварки, можна приготувати вареники у глибокій сковороді. Для цього на сковороду наливають трохи води, зверху кладуть шматок марлі, складеної в декілька шарів та накривають кришкою. Як тільки вода закипить, кладуть на марлю вареники та готують під закритою кришкою так само, як і в пароварці. Воду на сковороду треба доливати перед кожною порцією вареників. Адже води там мало і вона швидко випаровується.
Готові вареники можна посипати цукром, змастити маслом або сметаною. Подавати їх можна зі свіжими ягодами полуниці. Смачного!
Мітки: вареники, вареники з ягодами, парові вареники