Пікантні огірочки з гірчицею, кропом та часником.
Знадобиться:
- огірки - 1 кг
- часник - 1 головка
- кріп - 1 пучок
- сіль - 1 ст.л.
- цукор - 1 ст.л. з гіркою
- оцет - 50 мл
- олія - 50 мл
- гірчиця гостра - 1 ст.л
- гірчиця не гостра в зернах - 1 ст.л.
Огірки помити, відрізати кінчики, нарізати брусочками. Засипати їх сіллю та цукром, добре перемішати і залишити на 1 годину.
Часник та кріп нарізати. Приготувати заправку з оцету, олії і гірчиці.
До нарізаних огірків додати часник, зелень та заправку.
Добре перемішати та покласти в банку.
Накрити капроновою кришкою та поставити у холодильник на добу. Протягом цього часу банку з огірками можна декілька разів потрусити для рівномірного розподілу заправки. Але через добу рідини в банці буде достатньо.
Готові до вживання огірки будуть через 24 години, а зберігати їх можна навіть місяць. Смачного!
Мітки: огірки мариновані, гострі огірки