27 серпня – День сала в Україні!
27 серпня відзначається День українського сала. Це свято було започатковане у 2015 році і відтоді стало традиційним. Сало – справжній національний кулінарний символ та гордість України. У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F та мікроелемент селен. Одна з найбільш цінних складових сала — це арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку та серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить з крові зайві холестеринові згустки.
Сало використовують у кулінарії (для смаження, запікання, як закуску, інгредієнт для других страв, супів), в народній медицині (для лікування опіків, ран, запалень суглобів, кашлю) та як культурний символ, особливо в Україні, де воно є частиною національної кухні та фольклору.
У свій час сало було показником достатку в українців.
Мітки: свята, сало