Яблука: природний захист для травлення, серця та імунітету.
Яблука є найбільш споживаними фруктами. Вони відомі своїми численними перевагами для здоров’я. Дослідження підтверджують, що вживання яблук сприяє покращенню травлення та захищає від діабету й серцевих хвороб.
Допоможуть схуднути
Яблука багаті на воду і клітковину, водночас мають низьку калорійність, що допомагає контролювати вагу, відчувати насиченість довше та зменшувати загальне споживання калорій.
Дослідження показують, що люди, які їдять по два яблука на день, мають на 36% менший ризик розвитку діабету другого типу, ніж люди, які споживають одне.
Покращують травлення
Яблука містять пектин — розчинну клітковину, яка сприяє здоров‘ю травної системи. Пектин поглинає воду у шлунково-кишковому тракті, роблячи стілець м‘яким і об’ємнішим, що полегшує його проходження. Цей компонент також виступає як пребіотик, стимулюючи розвиток корисних кишкових бактерій.
Профілактика серцево-судинних захворювань
Регулярне споживання 100–150 г яблук щодня пов’язане із зниженням ризику серцево-судинних хвороб, зниженням артеріального тиску, рівнів загального та «поганого» холестерину, а також помітним зменшенням запальних процесів і покращенням судинної функції.
Зміцнюють імунітет
Яблука містять значну кількість вітаміну C — потужного антиоксиданту, що підтримує імунітет. Цей вітамін також покращує засвоєння заліза з рослинної їжі та необхідний для синтезу колагену.
Фрукти також багаті фітохімічними речовинами, зокрема кверцетин, катехін, хлорогенову кислоту та епікатехін, які мають сильні антиоксидантні властивості.
Профілактика онкологічних захворювань
Тритерпени, крім антиоксидантного ефекту, демонструють високий протипухлинний потенціал і активно досліджуються як можливі засоби проти раку. Також є свідчення, що фітостерини можуть допомагати в профілактиці плоскоклітинного раку шкіри та раку шийки матки.
Мітки: здоров'я, здорове харчування