Як зробити шаурму корисною?
Шаурма - це близькосхідна страва арабського походження з піти або лавашу, який начинюють рубленим смаженим м'ясом з додаванням приправ, соусів і салату зі свіжих овочів. Можна зустріти в шаурмі гриби, сир і навіть картоплю. Це популярна вулична їжа в багатьох країнах світу. Дехто готує її вдома самостійно.
Шаурма - це смачно, але багато хто відмовляється від неї через високу калорійність. Що ж робити? Можна використати не зовсім класичну начинку, яка зробить вашу шаурму більш корисною для організму. І це буде також смачно!
Варіанти наповнень для шаурми
- Терті морква та буряк, трохи часнику та подрібнених волоських горіхів, нежирна сметана
- Обсмажені з цибулею гриби на антипригарній сковороді, тертий сир, варені яйця, зелень
- Індичка, помідори, огірок, пекінська капуста, нежирний сир, зелень, сметана
- Варена грудка, часник, варене яйце, тертий сир, зелень, натуральний йогурт
- Куряче філе, твердий сир, зелень, натуральний йогурт
- Натуральний йогурт, варені очищені креветки, зубчик часнику, листя салату
- Сир, зелень, часник, кілька ложок натурального йогурту
- Червона риба, свіжий огірок, зелень
- Адигейський сир, корейська морква, нежирна сметана, зелень
- Пасеровані цибулина та солодкий перець, солоні огірки, курка, помідор, зубчик часнику та сметана
- Бурий рис, яйце, натуральний йогурт із зеленню
Смакуйте на здоров'я!
Мітки: дієта