Мариновані помідори під капронову кришку.
Знадобиться:
помідори середнього розміру
Для маринаду на 1 трилітрову банку:
- солодкий перець - 1 шт.
- гіркий перець - 1 шт.
- часник - 1 головка
- сіль - 35 г
- цукор - 100 г
- оцет - 100 мл
- аспірин - 3 таблетки
- вода
Часник, гіркий та солодкий перець помити, почистити і пропустити через м'ясорубку.
У банку скласти помиті помідори. У холодну воду з криниці додати перекручені через м'ясорубку овочі, сіль, цукор та оцет. Все добре перемішати і залити помідори в банці. У кожну банку покласти аспірин - на кожний 1 літр ємкості береться 1 таблетка. Аспірин не дозволить помідорам перекиснути і продовжить термін їх зберігання. Банки закрити капроновими кришками і зберігати в погребі або іншому прохолодному місці.
Якщо ви використовуєте воду з крану, попередньо її закип'ятіть і охолодіть. Смачного!
Мітки: консервація, консервація з помідорами, помідори з аспірином