Знадобиться:
- свіжі огірки - 2-4 шт.
- натуральний йогурт без добавок - 2 стакана
- кріп - 1 пучок
- часник - 2 зубчика
- оливкова олія - 2 ст. л.
- питна холодна вода - 1 стакан
- м'ята за бажанням
- сіль за смаком
Огірки почистити та натерти на грубій тертці. Кріп дрібно нарізати.
Додати пропущений через прес часник. Декілька дрібно нарізаних листочків м'яти (за бажанням). Додати йогурт і перемішати.
Розвести холодною питною водою до потрібної консистенції. Додати оливкову олію та сіль за смаком. Джаджик готовий. Смачного!
Якщо у страву не додавати воду, джаджик можна використовувати в якості соусу або салату. Свіжу м'яту можна замінити сухою.
Мітки:
супи,
холодні супи,
турецькі страви,
соуси