Аджика українська.
Знадобиться:
- помідори - 6 кг
- часник - 300 г
- морква - 1 кг
- яблука - 1 кг
- болгарський перець - 1,5 кг
- гострий червоний перець - до 10 штук
- цибуля - 1 кг
- олія - 200 мл
- цукор - 250 г
- сіль - 4 ст. л.
- оцет - 50 мл.
Всі овочі та яблука миємо та нарізаємо.
Все перекручуємо через м'ясорубку. Але перекручений часник поки що не додаємо до загальної маси.
Перекручену суміш ставимо на вогонь та варимо 1,5 години періодично помішуючи.
Через півтори години варіння додаємо цукор, сіль та олію. А ще через 15 хв - подрібнений часник. Аджика вариться близько 2 годин і в процесі варіння маса стає густішою.
За 5 хв до закінчення варіння в аджику вливаємо оцет.
Киплячою аджику розливаємо в стерилізовані баночки та закриваємо металічними кришками. Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до остигання.
З такої порції продуктів виходить 5 літрів аджики. І ще трошки залишається, щоб не чекати зими і покуштувати з картоплею чи м'ясом.
Кількість цукру, гострого перцю та солі регулюйте за своїм смаком. Пропорції овочів також можна дещо змінювати. Готову аджику краще зберігати у прохолодному місці. Смачного!
Мітки: консервація, соуси, консервація з помідорами