Суп-пюре з гарбуза.
Знадобиться:
- гарбуз - 500 г
- морква - 1 шт.
- цибуля - 2 шт.
- картопля - 2 шт.
- вершки - 200 мл
- олія для смаження
- сіль
- чорний мелений перець
- зелень
- сухарики
- кип'ячена вода
Цибулю та моркву почистити та нарізати кубиками.
Гарбуз помити, почистити, нарізати кубиком.
Картоплю помити, почистити, нарізати брусочками.
У каструлі з товстим дном або глибокій сковороді розігріти олію та вкинути туди нарізану цибулю.
Коли цибуля стане прозорою додати до неї моркву та смажити пару хвилин.
Через 2 хвилини додати нарізані картоплю та гарбуз. Додати сіль, перець і смажити ще пару хвилин.
Потім залити овочі гарячою кип'яченою водою. Але так, щоб вода не покривала овочі.
Накрити кришкою і варити 20-25 хвилин до готовності овочів.
Коли овочі будуть готові, зняти їх з вогню та перебити блендером.
Влити до овочевого пюре гарячі вершки та добре перемішати.
Гарбузовий суп-пюре з гарбуза готовий. Подавати його з сухариками та подрібненою зеленню. Смачного!
Мітки: супи, страви з гарбуза, гарбузовий суп, перші страви