Шоколадний пиріг з грушами.
Знадобиться:
- груші - 4-6 штук залежно від розміру
- яйця - 3 шт.
- молоко - 140 мл
- цукор - 170 г
- сіль - дрібка
- олія соняшникова - 80 мл
- порошок какао - 50 г
- розпушувач - 5 г
- чорний шоколад - 70 г
- ванілін або ванільний цукор
До яєць додати сіль та збити міксером або вінчиком.
Потім додати цукор і ванілін та знову збивати, доки маса побіліє. Влити молоко, олію. Всипати просіяні борошно і какао, додати розпушувач.
Перемішати все до однорідності. Тісто має бути схоже по консистенції на густу сметану.
Більшу частину груш нарізати кубиками. Менша частина нам знадобиться пізніше. Шоколад поламати на квадратики. Нарізані груші та шоколад додати у тісто.
У форму для випікання покласти пергамент і вилити на нього тісто.
Груші, які залишились, нарізати слайсами та викласти зверху на тісто.
Духовку розігріти до 180 градусів та випекти у ній пиріг протягом 45-50 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою.
Готовий пиріг можна притрусити цукровою пудрою. Смачного!
Замість ваніліну можна використати інші кондитерські ароматизатори: ром, шоколад, груша, мигдаль...
Мітки: випічка, грушевий пиріг, пироги