Рагу з фрикадельками.
Знадобиться:
- м'ясний фарш - 400-500 г
- картопля - 700 г
- солодкий перець - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1-2 шт.
- консервований горошок - 150 г
- часник - 4 зубчика
- томатний соус - 3 ст.л.
- паприка
- сіль
- чорний мелений перець
- зелень
- олія для смаження
- бульйон або вода
До м'ясного фаршу додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку. Добре перемішуємо та формуємо фрикадельки. Руки можна змастити олією, щоб фарш не лип.
Розігріваємо олію на пательні та підсмажуємо фрикадельки з двох сторін.
Чистимо та нарізаємо цибулю, часник та моркву і окремо підсмажуємо на пательні.
В каструлю з товстим дном викладаємо підсмажені моркву, цибулю і часник. Додаємо почищені і порізані картоплю та солодкий перець.
Додаємо фрикадельки. Заливаємо все бульйоном або кип'яченою водою, трохи нижче рівня продуктів. Додаємо сіль, чорний мелений перець та паприку за смаком. Тушкуємо близько 30 хв під закритою кришкою. Додаємо томатний соус, консервований зелений горошок та зелень і тушкуємо ще 5 хв. Страва готова. Смачного!
Консервований горошок можна замінити свіжим або замороженим. Можна додати інші спеції чи змінити пропорції складових.
Мітки: страви з овочів, овочеве рагу, гарячі страви, другі страви